Ik ben Mirjam de Boer en mijn interesse voor ouderen is gewekt door mijn ouders. Inmiddels heb ik 20 jaar ervaring op het gebied van psychologie bij ouder wordende mens, niet-aangeboren hersenletsel, revalidatie en verslavingszorg. Mijn passie ligt bij de kunst van het ouder worden. Mijn persoonskenmerken zijn; Betrouwbaar, Geduldig, Rustig, Goed luisteren, Oprecht, Geïnteresseert, Principieel.
Als gezondheidszorgpsycholoog ben ik ingeschreven in het BIG-register van de Rijksoverheid. Dit betekent dat de psycholoog/psychotherapeut voldoet aan de eisen die de overheid stelt aan opleiding en beroepsuitoefening. Zie ook www.bigregister.nl. Daarnaast ben ik lid van de beroepsvereniging Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen (LVVP), alsook bij de verenigingen van de behandelmethodes Schematherapie en EMDR.
Kamer van Koophandel: KvK 64991148
Big-register BIG-nummer: 19916609225
Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen LVVP:
Vereniging EMDR
Vereniging Schematherapie
Behandelmethode KOP-model Tijdens intake
Behandelmethode Oplossingsgericht
E-health Therapieland7
Via Therapieland kan gebruik worden gemaakt van ondersteuning naast de gesprekken. Er zijn vele programma's. Wij maken het meest gebruik van:
Cognitieve Gedragstherapie
CGT
Eye Movement Desensitization Reprocessing EMDR
Behandelmethode Schematherapie
In onze behandeling werken we samen aan uw mentale gezondheid. Met psycho-educatie, filmpjes en online oefeningen ondersteunen we u ook thuis. Iedere behandeling begint met diagnostische fase van 2 consulten. Daarin wordt samen met u vastgesteld wat er precies aan de hand is. Tijdens de diagnostische fase wordt met u het behandelplan en diagnose vastgesteld, alsook vragenlijsten afgenomen. Wij streven naar duidelijkheid in uw behandeling, zodat u weet waar u aan toe bent. Om deze reden bespreken wij welke behandelmethodes er zijn en welke onze voorkeur heeft. U kiest welke behandel-methode bij u past nadat u gehoord heeft welke methode uit wetenschap-pelijk onderzoek op nr. 1 staat als aanbeveling. Zie ook www.ggzstandaarden.nl. Ook maken we een inschatting van de behandelduur, meestal is dit 6 maanden.
Met het opstellen van concrete (smart-) doelen en regelmatig evalueren van de voortgang op deze doelen, streven wij ernaar de behandeling binnen de afgesproken termijn (ong. 6 maanden) af te ronden. Uw eigen actieve inzet tijdens de behandeling is cruciaal voor het behalen van resultaten.
U krijgt oefeningen, opdrachten mee om thuis mee aan de slag te gaan. De behandeling is individueel maar het is zeker zinvol om mensen uit uw sociale omgeving bij de diagnostische fase en/of evaluatie te betrekken. Dit gebeurt altijd in overleg met u. Als de doelstellingen in het behandelplan zijn bereikt, wordt de overeenkomst beëindigd. De overeenkomst eindigt ook als blijkt dat de doelen in het behandelplan niet haalbaar zijn en er geen reële andere doelen zijn voor behandeling binnen Psychologiepraktijk Genesis. Ter ondersteuning van de behandeling maken wij gebruik van vragenlijsten, zogenaamde ROM-vragenlijsten. Samen met u gebruiken wij deze ROM-vragenlijsten om te kijken of de behandeling een positief effect heeft.
Als u een psychische klacht heeft of als uw huisarts vermoedt dat u een psychische aandoening heeft, dan kan hij u doorverwijzen naar de generalistische basis-ggz. De generalistische basis-ggz is bedoeld voor mensen met lichte tot matige psychische problemen. Deze zorg is vaak kortdurend en klachtge-richt. De GZ-psycholoog (gezondheidszorgpsycholoog met BIG-registratie*) bepaalt of u in aanmer-king komt voor een behandeling en of deze behandeling kort (ong. 5 sessies), middellang (ong. 7 ses-sies) of intensief (ong. 10 sessies) moet zijn. Zijn uw problemen complexer en langdurend, dan ver-wijst de huisarts of de GZ-psycholoog u naar de gespecialiseerde ggz. Hier zijn ook langer durende behandelingen mogelijk.
Psychologiepraktijk Genesis verzorgt kortdurende behandelingen (ong. 6 maanden) in de Basis GGZ en draagt tevens het keurmerk Kwaliteit in de Basis GGZ (geestelijke gezondheidszorg). Stichting Kwaliteit in de Basis GGZ (KIBG) is verantwoordelijk voor de jaarlijkse uitgave van dit keurmerk na jaarlijkse toetsing van zorgaanbieders. Zorgaanbieders laten met het keurmerk zien dat ze zich extra inspannen voor de juiste zorg op het juiste moment. Ze leggen de lat hoger dan wat wet-telijke vereist wordt, onder meer als het gaat om cliëntgerichtheid, transparantie, implementatie van innovaties, continu verbeteren en de inzet voor de ontwikkeling van geestelijke zorg landelijk. Voor meer informatie, ga naar www.kibg.nl